Løb ikke tør for koder under coronakrisen: Brug NemID nøgleapp

06-04-2020
It-løsninger

En række servicefunktioner i Danmark er påvirket af udbruddet af coronavirus/covid-19. Det kan få betydning for dig, som har brug for et nyt NemID nøglekort på borgerservice i din kommune. Læs her, hvordan du kan få hjælp og bruge NemID nøgleapp.

Den aktuelle situation med udbrud af coronavirus/covid-19 globalt påvirker en lang række funktioner herhjemme. Blandt andet er mange af borgerservicecentrene i kommunerne nu som udgangspunkt lukket for, at man kan møde personligt op for at afhente et nyt NemID nøglekort.

Derfor anbefales det nu, at de borgerne, der har mulighed for det, i stedet bruger den digitale version af nøglekortet, nemlig NemID nøgleappen til smartphones. Appen er et gratis, digitalt supplement til nøglekortet, og den kan bruges til at logge ind med alle de steder, hvor man normalt bruger NemID nøglekortet, eksempelvis bankernes netbank, sundhed.dk eller borger.dk.

Der er mange gode grunde til bruge NemID nøgleappen - særligt nu, hvor det fx er sværere at få udstedt et nyt nøglekort på borgerservicecentrene end normalt. Med nøgleappen løber man aldrig tør for koder. Derfor vil vi også gerne anbefale de danskerne, der har mulighed for det, at gå over til at bruge NemID nøgleappen.

Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen

Nøgleappen til smartphones har det samme sikkerhedsniveau som nøglekortet. Appen er derudover sikret gennem yderligere sikkerhedstiltag blandt andet ved, at det altid er muligt at se i appen, hvilken transaktion man er ved at foretage, fx hvilken hjemmeside man er ved at logge ind på, eller om man er ved at overføre penge.

Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark

Af sikkerhedshensyn er det nødvendigt at bruge to koder fra det trykte nøglekort til at aktivere nøgleappen, inden den kan tages i brug. Derfor er det en god idé at downloade nøgleappen, før koderne på det fysiske nøglekort er opbrugt. Man bør dog stadig gemme nøglekortet et sikkert sted, da det skal bruges, hvis man fx får ny telefon.

NemID nøgleapp for erhverv

NemID nøgleapp er målrettet borgere, men kan anvendes til erhvervssammenhæng, hvis man er den eneste tegningsberettigede til en virksomhed og bruger NemID-privat-til-erhverv.

Læs mere om NemID for erhverv