Cybersikkerhedsrådet er sat i verden for at rådgive regeringen om digital sikkerhed, fremme borgernes cyberkompetencer, bidrage strategisk til arbejdet med den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi samt styrke videndeling på tværs af myndigheder, erhvervsliv og forskningsverden.
Som led i den politiske aftale om lovforslag for Center for Cybersikkerhed besluttede parterne bag forsvarsforliget i 2019 at nedsætte et offentlig-privat Cybersikkerhedsråd. Med den politiske aftale om et styrket dansk cyberforsvar fra juni 2021 besluttede regeringen og forsvarsforligskredsen at videreføre Cybersikkerhedsrådet.
Rådets medlemmer er eksperter indstillet af det private erhvervsliv, kommuner, regioner, forskningsverdenen samt centrale interesse- og erhvervsorganisationer. Medlemmernes faglighed spænder bredt, og rådet har dermed både strategiske, juridiske og teknologiske kompetencer.
Med nedsættelsen af rådet for perioden 2024-2027 er Cybersikkerhedsrådets rammer og kommissorium blevet revideret. Blandt andet vil rådet fremadrettet ledes af én forperson, modsat tidligere, hvor der var tale om et formandsskab. Derudover er rådsperioden forlænget fra to til tre år.
I forlængelse heraf har rådet fået nye arbejdsopgaver, herunder at stille skarpt på den digitale sikkerhed i erhvervslivet med særligt fokus på små- og mellemstore virksomheder. Samtidig skabes der en tættere relation mellem Cybersikkerhedsrådet og Cybersikkerhedspagten, hvor Cybersikkerhedsrådet får en rådgivende rolle og kan foreslå projekter, som vil kunne udføres i regi af pagten.
Cybersikkerhedsrådet har til opgave at:
Det nuværende råd er den tredje udgave af Cybersikkerhedsrådet. I denne rådsperiode består medlemskredsen af:
Skriv til
Josefine Boolsen, Kontor for cyber- og informationssikkerhed, Digitaliseringsstyrelsen
josboo@digst.dk
eller
Afdeling for strategi, formidling og EU, Center for Cybersikkerhed
policy@cfcs.dk