Statsligt kompetenceforløb i cyber- og informationssikkerhed

Statens Digitaliseringsakademi har udviklet et nyt og sammenhængende forløb, der har til formål at styrke statslige medarbejderes kompetencer på cyber- og informationssikkerhedsområdet.

Forløbet er sammensat af veletablerede kurser, med professionelle undervisere, der har mange års erfaring inden for cyber- og informationssikkerhed.

Formålet med forløbet er at klæde deltagerne på til at varetage mere specialiserede arbejdsopgaver inden for fagområdet. Det betyder, at I fx kan sende nye medarbejdere afsted på forløbet, som I ønsker, skal have mere kvalificeret viden og hands-on erfaring inden for cyberområdet på kort tid.

Hvornår starter forløbet?

Forløbet starter op med et kick-off-arrangement. Her bliver forløbet rammesat og deltagerne vil blive introduceret til forløbets læringsmål og moduler. Samtidig får du som deltager kendskab til det aktuelle trusselsbillede, samt relevante sårbarheder og udfordringer via oplæg fra PET og CFCS. 

Hvorfor skal du sende dine medarbejdere afsted på kompetenceforløb i cyber- og informationssikkerhed?

Forløbet er målrettet statslige medarbejdere og er specifikt tilpasset de rammer, vilkår og behov, der kendetegner arbejdet med cyber- og informationssikkerhed i staten.

Du får en hurtig opkvalificering af dine kompetencer på området. Fokus er bl.a. på de vigtigste rammeværker såsom ISO 27001-standarden og de tekniske minimumskrav til it-sikkerhed, som bl.a. berøres i relevante cases undervejs i forløbet.

Forløbet er udviklet af professionelle undervisere med stor faglig indsigt i området samt erfaring med arbejdet i staten, så du er garanteret undervisning af høj kvalitet.

I følges ad som et samlet hold igennem hele forløbet. Det vil give god mulighed for at sparre med hinanden undervejs, udveksle erfaringer på tværs af myndigheder samt opbygge et netværk, som man kan trække på i det videre arbejde.