Benyt danske selvbetjeningsløsninger med et udenlandsk eID

Som borger med et eID fra et andet EU-/EØS-land kan man benytte danske selvbetjeningsløsninger.

De fleste danske selvbetjeningsløsninger kræver, at man har et dansk personnummer (CPR-nummer). For at man med et eID fra et EU-/EØS-land kan bruge disse selvbetjeningsløsninger, skal man igennem en koblingsproces, hvorved ens ikke-danske eID bliver sammenkoblet til et CPR-nummer. Man skal kun foretage denne kobling én gang. Derefter vil man automatisk blive viderestillet til selvbetjeningsløsningen, når man fremover logger ind med et udenlandsk eID.

Hvordan kobler jeg mit EU-/EØS-eID med mit danske personnummer (CPR-nummer)?

I den officielle digitale guide Life In Denmark er det muligt at finde den selvbetjeningsløsning, som ønskes anvendt. Herfra vil der være information om, hvordan et ikke-dansk eID bliver koblet med et dansk personnummer (CPR-nummer).

Gå til lifeindenmark.dk

Koblingen kan også foretages via dette link:

Gå til vores løsning DK Connect

Antallet af digitale selvbetjeningsløsninger, der er mulige at benytte, vil øges over de kommende år, herunder de selvbetjeningsløsninger, der ikke er en del af ATP.

Vær opmærksom på, at have pas og eventuelt anden dokumentation klar til at verificere din identitet. Det tager i alt ca. 10 min og vil inden for 3-11 arbejdsdage få svar på, om koblingen kan godkendes. Når koblingen er gået igennem, vil det fremover være muligt at få nem og sikker adgang til danske tjenester med brug af et eID fra et andet EU-/EØS-land.

"Co-financed by the European Union - Connecting Europe Facility"