Prisregulering

Konstant effektivisering af markedet for it-drift gør eksisterende teknologier bedre og billigere.

Årligt prisfald på ca. 8 pct.

Markedet for it-drift er underlagt en konstant effektivisering. De eksisterende teknologier bliver løbende bedre og billigere, og udviklingen af hardware og operativsystemer medfører, at it-drift kan leveres for færre ressourcer. Endelig er fremvæksten af nye teknologier såsom cloud-løsninger med til at presse prisen på den traditionelle it-drift.

Prisen for de tekniske elementer i ”it-driftsydelser” er derfor faldet betydeligt i de seneste år. Gennemsnitlig svarer faldet til ca. 8 pct. om året.

Prisudviklingen udgør et besparelsespotentiale, der bør udnyttes i offentlige kontrakter om it-driftsydelser. 

Forventninger om et fortsat prisfald

Selvom det ikke er muligt at forudsige nøjagtig, hvordan priserne på it-driftsydelser vil udvikle sig fremover, synes der ikke at være nogen indikationer af, at udviklingen skulle ændre sig. Der er forventninger om et fortsat fald, men om faldet bliver stejlere eller fladere end de sidste år er der flere bud på. Usikkerheden om faldets størrelse gør arbejdet med prisregulering kompliceret.

Overblik over prisreguleringsmekanismer

På disse sider kan du danne dig et overblik over forskellige former for prisreguleringsmekanismer, der kan medtages i en it-driftskontrakt. Samtidig kan du få gode råd til at vælge, hvilken prisreguleringsmekanisme der passer bedst til den enkelte kontrakt. Desuden beskrives, hvad der kræves af opfølgning fra myndighedens side.