Bliv visningsklient til Digital Post fra offentlige myndigheder

Læs, hvordan I som privat aktør kan ansøge om at blive godkendt til at vise Digital Post fra offentlige myndigheder.

Spørgsmål og svar

En visningsklient er en godkendt platform, hvor en borger eller virksomhed, kan logge ind og tilgå sin Digital Post fra offentlige myndigheder. 

Læs mere om de godkendte platforme til Digital Post

Udover at kunne vise Digital Post fra offentlige myndigheder, kan en visningsklient, som udbydes af en privat aktør, også indgå aftaler med virksomheder om at benytte deres platform til at sende post. Det kan fx være banker eller forsikringsselskaber. 

Dermed kan en visningsklient, som udbydes af en privat aktør, ofte både vise:

 • Digital Post fra offentlige myndigheder
 • post fra virksomheder, som har indgået en aftale med den private aktør

Nej – vælger man at ansøge om at blive visningsklient, skal man vise al Digital Post fra offentlige myndigheder. Man kan ikke vise post fra udvalgte myndigheder eller vise post indenfor et bestemt område eller emne.

Nej. Det er ikke obligatorisk at modtage post fra virksomheder digitalt for borgere og virksomheder, men man kan som slutbruger vælge at give samtykke til det. Det kan gøres enten direkte eller indirekte, fx gennem den private aktørs platform, en kundeaftale med banken eller en ansættelsesaftale med arbejdsgiveren.

Nej. Som visningsklient kan man vælge, om man vil stille sin løsning til rådighed for:

 • borgere 
 • virksomheder 
 • borgere og virksomheder

Der stilles en række funktionelle og sikkerhedsmæssige krav for at kunne blive visningsklient til Digital Post fra offentlige myndigheder. Fx skal en visningsklient stille support til rådighed for deres brugere. Kravene fremgår af tilslutningsaftalen for kommercielle visningsklienter. 

Gå til tilslutningsaftale for kommercielle visningsklienter

Den tekniske dokumentation for visningsklienter er tilgængelig som en del af dokumentationen for teknisk integration til Digital Post. Dokumentet hedder 'Digital Post - Technical Integration' og kan hentes via digitaliser.dk. Dokumentationen opdateres løbende i forbindelse med videreudvikling af løsningen.

Da dokumentet omhandler alle snitflader udstillet af Digital Post, indeholder det også information til eksempelvis myndigheder, som ikke er direkte relevant for visningsklienter. Derfor anbefales det, at man som udvikler af en visningsklient starter med at orientere sig i følgende specifikke afsnit:

 • 'Services exposed from Digital Post' for snitfladespecifikationer og brugereksempler. Herunder særligt:
  • Contact registry services
  • System registry services
  • Mailbox services
  • Even log services
  • eventuelt også Push notification integration
 • 'Front-end validation and error codes in the View Client' for relevante fejlkoder
 • 'OIO OpenID Connect to Digital Post' for information om autentifikation af slutbrugere

Gå til 'Digital Post - Technical Integration' på digitalisér.dk

For at blive godkendt til at kunne vise Digital Post fra offentlige myndigheder, skal I leve op til en række krav, som fremgår af tilslutningsaftalen for kommercielle visningsklienter.

Vi anbefaler, at I starter med at læse tilslutningsaftalen inklusiv bilag og underbilag og herefter kontakter os på  for at indgå dialog omkring den nærmere proces for godkendelse. 

Gå til tilslutningsaftalen for kommercielle visningsklienter