Bliv visningsklient til Digital Post fra offentlige myndigheder

Med det nye Digital Post, der blev lanceret den 21. marts 2022, blev kommercielle visningsklienter introduceret. Her kan borgere og virksomheder logge sig ind i Digital Post og læse deres beskeder fra offentlige myndigheder.

Ofte stillede spørgsmål

En kommerciel visningsklient er en brugergrænseflade, som slutbrugere kan læse deres digitale post i.

Dette svarer til brugergrænsefladen for Digital Post på henholdsvis Virk og Borger.dk, men disse kaldes de offentlige visningsklienter da de knytter sig til de to offentlige portaler: www.borger.dk og www.virk.dk.

En kommerciel visningsklient er en privat aktør, som udstiller en brugergrænseflade, der viser post fra offentlige myndigheder. Herudover kan man vælge også at vise post fra private afsendere, fx banker og forsikringsselskaber. Som kommerciel visningsklient kan man vælge, om man både vil stille sin løsning til rådighed for borgere (CPR-nummer) og virksomheder (pr. CVR-nummer) eller kun en af disse målgrupper.

En offentlig visningsklient viser kun post fra offentlige myndigheder. En kommerciel visningsklient kan vælge både at vise post fra myndigheder, hvis der indgås en tilslutningsaftale herom og fra private afsendere.

I tilslutningsaftalen for kommercielle visningsklienter fremgår det, hvilke krav den kommercielle visningsklient er underlagt. Der stilles en række funktionelle og sikkerhedsmæssige krav.

Nej – hvis man vælger at blive kommerciel visningsklient, skal man vise al post fra offentlige myndigheder. Man kan ikke nøjes med at vise post fra udvalgte myndigheder eller kun vise post indenfor et bestemt område eller emne.

For at blive visningsklient skal man opfylde en række krav og gennemføre to godkendelsesprocesser: en Basisgodkendelse og en Løsningsgodkendelse. 

Læs mere om godkendelsesprocesserne