Embedsmand i en digital offentlig sektor

""

Tilmeld dig kurset i CAMPUS (single sign-on)

Tilmeld dig kurset i CAMPUS (uden single sign-on)

Statens Digitaliseringsakademi tilbyder en kollega-rabat på udvalgte kurser, som afholdes i 2024, herunder Embedsmand i en digital offentlig sektor. Tilmeld dig sammen med en kollega på kurset, så får I begge 20% rabat på deltagerprisen.

Kurset giver en grundig indføring i offentlig digitalisering og klæder dig på til at kunne bidrage til at udvikle dit eget arbejdsområde, når det kommer til digitalisering. Kurset bygger på solid viden om teknologi, om arbejdet i centraladministrationen og om den nyeste forskning om offentlig digitalisering.

Du skal på kurset, hvis du vil

  • Forstå den digitale kurs i den offentlige sektor og være med til at sætte retningen nu og i fremtiden.
  • Forstå de megatrends og teknologier, som former den digitale udvikling i centraladministrationen.
  • Forstå hvad data er, og hvordan man forholder sig etisk, kritiske og juridisk til data.
  • Arbejde med praktiske øvelser og egne cases, hvor du lærer, hvad digitalisering betyder ift. cybersikkerhed, data, nye teknologier samt strategi- og policyudvikling.

Hvem er kurset for?

Uanset om du har en samfundsmæssig, juridisk eller it-faglig eller baggrund, om du har ét eller ti års erfaring, så er det afgørende med en forståelse for digital udvikling og styring. Kurset klæder dig på at kunne navigere i en digital offentlig sektor, hvad end du arbejder med sagsbehandling, analysearbejde, strategi- og policyudvikling, ministerbetjening eller med mere borgerrettede initiativer og projekter.

 

Hør fra en deltager

""

Peter Harritsø 

Cand.scient.adm, Statens Administration
Arbejder med organisations- og strategiudvikling, projektledelse samt ledelsesbetjening i et direktionssekretariat.

Hvad var din motivation for at deltage på kurset?

"I de sidste mange år har alle snakket om digitalisering. Jeg oplever det hver dag på min arbejdsplads, Statens Administration, som arbejder med procesoptimering af løn- og regnskabsprocesser og i den forbindelse udvikler softwarerobotter til at effektivisere arbejdsprocesser. Jeg har derfor haft behov for en grundlæggende indføring i baggrunden og visionerne for statslige digitalisering, herunder muligheder og begrænsninger. Samtidig har jeg ønsket at få kendskab til de mange digitaliseringsværktøjer (f.eks. dataanalyse), som vi i statslige institutioner kan benytte med henblik på at forbedre sagsbehandlingen og højne kundeoplevelsen for statslige kunder og borgerne i samfundet."

Hvad har du kunne bruge kurset til i din hverdag?

"Jeg er blevet bekræftet i, at digitalisering er et vældigt stort tema, ligesom det indeholder store potentialer. Det kan bruges til mange løsninger i den statslige sektor. Jeg er blevet mere bevidst om at tænke digitalisering ved enhver opgave fra mit ståsted i direktionssekretariatet. Det har derudover været spændende og lærerigt at høre om de øvrige kursisters erfaringer og brug af digitalisering fra deres arbejdspladser."