Statens it-projektmodel

Ønsker du at få styrket dine forudsætninger for at kunne anvende Statens it-projektmodel aktivt i statslige it-projekter? Kurset giver dig en bred introduktion til Statens it-projektmodel, dens faser og facetter. Du får et solidt kendskab til modellen, indsigt i modellens funktion og anvendelse, samt et indblik i roller og ansvar.

Kurset giver dig

  • Forståelse for modellens baggrund, modellens funktion i det statslige it-projektlandskab samt fordelene ved at alle it-projekter benytter modellen.
  • Et solidt kendskab til modellen gennem en grundig indføring i modellens opbygning i faser, faseovergange samt mulighederne for agile udviklingsmetoder i modellen. Desuden forklares funktionen af hoveddokumenterne; Projektgrundlaget og business case grundlaget.
  • Indblik i hvilke roller og ansvar der er i modellen.
  • Forståelse for anvendelse, risikovurdering og statusrapportering til it-rådet, herunder anskueliggøres retningslinjerne og rammerne for gennemførelse af it-projekter, og risikovurderingsprocessen og samarbejdet med it-rådet gennemgås.
  • Viden om, hvordan du bedst kan komme i gang med at anvende modellen i it-projekter som projektleder, projektdeltager mv.

Hvem er kurset for?

Kurset er rettet mod dig, der allerede er fortrolig med projektmetoder, men har et behov for kendskab til Statens it-projektmodel. Du kan fx være projektleder, projektdeltager eller arbejde i støttefunktioner i en statslig myndighed.